Systeem- en netwerkbeheerder - met gevoel voor kwaliteit en service -

Job description

Onze collega Jan Willem zal in de loop van 2021 van zijn pensioen gaan genieten en daarom zijn wij op zoek naar jou in de functie van:

Systeem- en netwerkbeheerder

met gevoel voor kwaliteit en service


Als Systeem- en netwerkbeheerder maak je onderdeel uit van het IT team dat vanuit het kantoor in Den Haag werkt voor alle Nederlandse en internationale vestigingen. Dit doe je voornamelijk vanuit ons kantoor in Den Haag, vanuit huis en soms reis je af naar een van onze locaties. Het team bestaat uit een Teamleider, Patrick, en 3 collega’s. Samen met jouw collega’s zorg je voor het verder professionaliseren van onze diensten en het doorvoeren van kwaliteitsverbeteringen. Als team hechten wij veel waarde aan een klantgerichte en servicegerichte instelling.


Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Samen met jouw directe collega’s ben je verantwoordelijk voor de technische infrastructuur, de besturings- en applicatiesoftware van circa 500 werkplekken van jouw nationale en internationale collega’s.


Onze omgeving bestaat uit gevirtualiseerde servers (VMWare) in een datacentrum in combinatie met Office365 (SharePoint, Teams, Exchange, enz.) en Azure. Een ander deel staat in onze vestigingen die door VPNs met elkaar verbonden zijn. Komt er een nieuw kantoor bij, dan zorg jij samen met jouw collega’s voor de aansluiting van deze locatie en het beschikbaar maken van de data.


We zijn bezig met verschillende uitdagende projecten, o.a. SharePoint/Teams implementatie inclusief bedrijfsprocessen, centralisering van infrastructuur en vervanging van onze infrastructuur in het datacentrum.


Jij weet hoe je jouw technische kennis kan inzetten om onze IT-infrastructuur zo optimaal mogelijk te onderhouden. Je adviseert over (complexe) ICT vraagstukken, zoals de migratie van datacenters. In dit soort verbeterprojecten draai je als teamlid mee. Je lost problemen en storingen op – 2e en 3e lijn tickets - en zorgt daarnaast voor de installaties en eventueel configuraties van software van derden. Met het oog op professionaliseren ben je ook in staat processen te vertalen in handleidingen en zorg je er samen met het team voor dat onze IT intranetsite de informatie biedt die onze collega’s van ons verwachten.

Job requirements

Wat verwachten wij van jou?

Jij bent een initiatiefrijke en analytisch sterke IT professional met brede ervaring in een klein maar gedreven team. Jouw ervaring in systeem en netwerkbeheer heb je bij voorkeur opgedaan in een omgeving waarin je zelf op zoek bent gegaan naar de juiste oplossing. Je kiest niet voor de gebaande paden en kunt omgaan met een omgeving waar jouw ideeën nodig zijn om structuur te brengen. Je hebt daardoor ook ruime ervaring met beheren, leveren en implementeren van verbeterplannen voor de netwerkomgevingen en de bijbehorende beveiliging.


Je hebt kennis van Windows Server 2008 - 2016, Office365, VMWare, HP/Aruba switching/WiFi en Fortinet Routers/Firewalls.


Je kunt goed luisteren, bent dienstverlenend, kan adviserend optreden en je durft jouw mening te uiten, juist zo kom je tot het beste resultaat, ook al kan dit betekenen dat je op weerstand stuit.


Je bent leergierig, kunt tegen een stootje en vindt humor en plezier een belangrijk onderdeel van jouw werk.


Bovendien heb je ervaring met informatiebeveiliging en weet hoe je dit kunt overbrengen aan jouw collega’s.

Je kunt je goed redden in het Engels.