Skip to content

Process Engineer Utilities

Den Haag, Zuid-Holland, NetherlandsLife Sciences

Job description

De uitdaging

Zoek jij een uitdagende functie bij een advies- en ingenieursbureau dat groot genoeg is om op topniveau te kunnen werken en overzichtelijk genoeg is om je thuis te voelen?


In verband met de uitbreiding van onze afdeling Life Sciences zijn we op zoek naar een getalenteerde Process Engineer Utilities. Ideale kandidaten hebben een sterk begrip bij de noodzakelijke clean utilities bij Life Sciences opdrachtgevers (BioTech, Farmaceuten en/of Nutraceuticals). Eerdere ervaring met het ontwerp en engineering van deze utilities en de procesveiligheid zijn essentieel in deze functie.


Als proces-engineer ga je aan de slag met gebouw gebonden installaties die chemicaliën, gezuiverd water of gassen leveren voor onze Life Sciences opdrachtgevers. Al jouw ontwerpen hebben focus op duurzaamheid, maar ook specifiek op veiligheid -inclusief de veiligheid van de operator, de omgeving- en de inbedrijfstelling. Chemische installaties zijn onlosmakelijk verbonden met milieuwetgeving en veiligheid. Het opstellen van explosieveiligheid documenten en het deelnemen aan HAZOP's behoren dan ook tot onderdeel van de functie. Geen dag is hetzelfde!


Over de functie

Binnen het marktsegment "Life Sciences" maak je deel uit van een of meerdere projectteams. Jouw werkzaamheden bestaan uit:

 • Bij grote projecten draag je bij aan het ontwerp van de technische infrastructuur;
 • Bij (kleinere) specifiekere projecten zal je de algehele installatie ontwerpen waarbij je op sommige punten ondersteund wordt vanuit andere vakgebieden (zoals b.v. regeltechniek);
 • Het opstellen van explosieveiligheid documenten en deelname aan HAZOP's;
 • Opstellen P&ID's en distributie layouts;
 • Tekstuele bijdragen leveren aan Concept en Basic Design;
 • Het meedenken met klanten, partners en onderaannemers omtrent o.a. distributieleidingen, gassen en chemie;
 • Het opstellen/Input geven op Cause & Effect Matrices (samen met regeltechniek).


Het team en de projecten

Het team waar je in komt te werken is een gevarieerd team in zowel leeftijd, als ervaring, als werkgebied. Als proces engineer kun je ingezet worden omtrent commissioning van systemen, het maken van designs omtrent (duurzame) installatietechniek en het uitvoeren van testen bij klanten. Onze afdeling Life Sciences werkt internationaal. Je werkt als proces engineer binnen Deerns samen met zowel Nederlandse collega's van verschillende divisies binnen Deerns, als buitenlandse collega's. Enkele voorbeeldprojecten:

 • Ontwerpen van nieuwe lab-gebouwen voor multinationale farmaceuten. Zij gebruiken proces gerelateerde zaken (denk aan clean utilities als water treatment systems (WP, WFI), Clean steam, Process gasses (e.g.: nitrogen, process air, argon, etc.). En de black utilities: heating and cooling systems (HVACs, temperature control units, etc.), wastewater treatment, disposal and waste systems, compressed and control air, exhaust systems en safety relief systems;
 • Design van een nieuwe chloroform removal systeem. Van een feasibility studie tot aan het ontwerp van dit systeem. Met het nieuwe systeem kan onze opdrachtgever zijn productiecapaciteit verhogen en daarmee meer mensenlevens redden.

Job requirements

Dit ben jij

Voor deze functie zijn we op zoek naar mensen met een Bachelor / Master's degree in Engineering of gelijkwaardig, plus minimaal 5 jaar ervaring in een GMP of sterk gereguleerde engineering omgeving. Je hebt het vermogen om meerdere opties te beoordelen en een toonaangevende aanpak te selecteren. Ervaring in de biotech/farmaceutische industrie is daarbij essentieel. Je hebt betrokkenheid als teamspeler met sterke interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden. Je hebt een klantgerichte instelling en een zelfstandige, initiatiefrijke houding zijn een must. Je bent bestand tegen het werken in een snelle en uitdagende omgeving.


Hoe groei je door?

Hoe groei je door? Loopbaanontwikkeling wordt binnen Deerns gestimuleerd. Je kunt je ontwikkelen in de hele breedte van het adviseurschap of richting projectmanagement. Het is maar net waar je kwaliteiten liggen en je ambitie naar uit gaat. De rol die bij je past is altijd te vinden! De benodigde opleidingen en trainingen om door te kunnen groeien en de ondersteuning van collega's zijn voor ons vanzelfsprekend. Belangrijk is dat je zelf je loopbaan richting geeft, wij ondersteunen je graag.


Dit bieden wij

 • Een functie van 32-40 uur per week met een bijpassend salaris;
 • Uitdagende projecten voor toonaangevende opdrachtgevers in Nederland en internationaal;
 • Een werkomgeving waarin innovatie en duurzaamheid dagelijks in de praktijk worden gebracht;
 • Aandacht voor jouw eigen ontwikkeling en vitaliteit met ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, fiets- en sportregelingen, flexibele werkuren, 32 vakantiedagen en mogelijkheid tot aankopen van extra dagen;
 • Bij Deerns werken we hybride. Dat houdt in dat je de mogelijkheid hebt om een aantal dagen vanuit huis te werken afgewisseld met een aantal dagen op kantoor;
 • Een team waar samenwerking en collegialiteit voorop staan en waar we informeel met elkaar omgaan;
 • Duurzaamheid zit in onze genen. Dit uit zich bijvoorbeeld in een mobiliteitsbeleid waar gezondheid en duurzaamheid voorop staan. Veel van onze kantoren liggen bij OV-knooppunten, fietsen wordt aangemoedigd en je reiskosten worden 100% vergoed op basis van OV.

Over Deerns

Als marktleider met de focus op gebouwen richten we ons op de volgende marktsegmenten:

 • Vastgoed, Onderwijs & Cultuur: kantoren, musea, theaters, scholen en sportaccommodaties;
 • Gezondheidszorg: ziekenhuizen en verpleeghuizen;
 • Luchthavens;
 • Electronics en Life Sciences: productie, laboratoria en cleanrooms;
 • Datacenters.

Binnen deze marktsegmenten hebben wij een aantal expertises op het gebied van logistiek binnen gebouwen, veiligheid, beveiliging, communicatienetwerken, audiovisuele installaties, bouwfysica, energie, werktuigbouwkundige installaties waaronder zuivere bedrijfsstoffen, elektrotechnische installaties en gebouw-automatisering.


Contact

Heb je vragen na het lezen van deze vacature? Neem dan contact op met Maarten Borgmeijer (Corporate Recruiter) via +31 6 27 85 10 16. Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Ester Vlielander (Unit director) via +31 6 29 22 27 31. Ben je direct overtuigd en wil je reageren? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton en ontvang binnen 3 werkdagen een reactie.


or