Skip to content

Mechanical engineer (medior/ senior/ lead)

Den Haag, Zuid-Holland, NetherlandsLife Sciences

Job description

De uitdaging

Zoek jij een uitdagende functie bij een advies- en ingenieursbureau dat groot genoeg is om op topniveau te kunnen werken en overzichtelijk genoeg is om je thuis te voelen en ben je liefhebber van unieke projecten? Ben jij medior, senior of lead werktuigbouwkundig engineer installatietechniek en krijg jij energie van het ontwerpen van duurzame, intelligente en toekomstbestendige gebouwen zoals ziekenhuizen, sportcomplexen, laboratoria, clean rooms en datacenters? Vind je het daarnaast leuk om met je kennis en ervaring bij te dragen aan de ontwikkeling van het team, dan zoeken wij jou.


Dit ga je doen

De opdrachten die wij doen zijn gericht op ver- en nieuwbouw, waarin verduurzaming en slimme technieken een hoofdrol spelen. We zijn op zoek naar engineers voor verschillende units binnen Deerns. In overleg met jou kijken we dan ook in welk team en op welke locatie jij het beste past. Jij maakt onderdeel uit van een of meerdere projectteams en werkt daarin samen met de collega's uit andere disciplines. Als Engineer in deze verschillende projectteams ben jij verantwoordelijk voor:

 • Het verzorgen van de berekeningen, kostenramingen en ontwerpen voor werktuigbouwkundige installaties;
 • Het integraal samenwerken met collega's aan een totaalontwerp (zoals onder andere elektrotechniek, bouwfysica en transport);
 • Ondersteuning van de projectmanager bij de integrale afstemming van ons installatie-ontwerp op het bouwkundige en constructieve gebouw ontwerp;
 • Het onderhouden van contacten met leveranciers op de markt van installatietechnische componenten;
 • Het signaleren van knelpunten in de projecten, deze stem je bijtijds af met de projectmanager en draagt hiervoor praktische oplossingen aan.

Job requirements

Dit ben jij

Je hebt een passie voor engineering van de gebouwde omgeving en affiniteit met high end projecten. Hierbij zijn er specifieke wensen ten aanzien van het gebruik van de verschillende gebouwen en de toepassingen van de verschillende technieken. Je krijg energie van het denken buiten de kaders en bent samenwerkingsgericht alsook in staat om conceptueel te denken. Verder ben je de persoon met:

 • Tenminste een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van werktuigbouwkunde (WTB) of aanverwant;
 • Bij voorkeur enkele jaren ervaring in het zelfstandig ontwerpen van werktuigbouwkundige installaties binnen complexe (technische, procesmatige, organisatorische) utiliteitsgebouwen;
 • Aanvullende cursussen zoals HIT-W of TVVL ventilatie speciale ruimte of bereid deze te behalen op kosten van Deerns;
 • Als senior/ lead engineer werktuigbouwkunde heb je stevige ervaring in het ontwerpen van WTB installaties binnen complexe (technische, procesmatige, organisatorische) projecten.


Dit bieden wij

 • Je werkt in een omgeving waarin duurzaamheid in de praktijk wordt gebracht.
 • Uitdagende (internationale) toonaangevende projecten waarin jij je innovatieve ideeën en creativiteit kwijt kunt.
 • Aandacht voor jouw eigen ontwikkeling en vitaliteit met ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, fiets- en sportregelingen, flexibele werkuren, 33 vakantiedagen en mogelijkheid tot aankopen van extra dagen.
 • Hybride werken, waarbij je de mogelijkheid hebt om afwisselend thuis en op kantoor te werken.
 • Een werkomgeving waar samenwerking en collegialiteit voorop staan en waar we informeel met elkaar omgaan.
 • Duurzaamheid zit in onze genen. Dit uit zich bijvoorbeeld in een mobiliteitsbeleid dat ge­zond­heid en duur­zaam­heid voorop heeft staan. Veel van on­ze kan­to­ren lig­gen bij OV-knoop­pun­ten. Fietsen wordt aangemoedigd en je reiskosten worden 100% vergoed op basis van OV.


Over Deerns

Deerns is als onafhankelijk ingenieursbureau gespecialiseerd in advies, ontwerp en uitvoeringsbegeleiding op het vlak van installatietechniek, bouwfysica, energievoorziening en duurzaamheid. Onze expertises dragen bij aan duurzame, intelligente en toekomstbestendige gebouwen die de processen van onze opdrachtgevers optimaal ondersteunen. We zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de installaties en het realiseren van een goed comfort en een prettig klimaat in de meest uiteenlopende gebouwen; van kantoren, tot luchthavens en van ziekenhuizen tot datacenters. 


Contact
Wil je meer weten over werken bij Deerns of de functie inhoudelijk? Neem dan contact op met Maarten Borgmeijer (Corporate Recruiter) via +31 6 27 85 10 16. Ben je direct enthousiast geworden? Reageer met jouw CV en we nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

or