Skip to content

Engineer Process Control

Eindhoven, Noord-Brabant, NetherlandsElectronics

Job description

De uitdaging

Zoek jij een uitdagende functie bij een advies- en ingenieursbureau dat groot genoeg is om op topniveau te kunnen werken en overzichtelijk genoeg is om je thuis te voelen? In verband met de uitbreiding van onze afdeling Electronics zijn we op zoek naar een Process Engineer. Deerns heeft ruimte voor jou, die zijn of haar kennis en vaardigheden willen inzetten om onze opdrachtgevers te adviseren het vakgebied zuivere bedrijfsstoffen. Onder leiding van ervaren collega's leer je alle ins en outs van het vakgebied. Als proces-engineer ga je aan de slag met gebouw gebonden installaties die chemicaliën, gezuiverd water of gassen leveren. Al jouw ontwerpen hebben focus op duurzaamheid maar ook specifiek op veiligheid -inclusief de veiligheid van operator en omgeving- en inbedrijfstelling. Chemische installaties zijn onlosmakelijk verbonden met milieuwetgeving en veiligheid. Het opstellen van explosieveiligheid documenten en het deelnemen aan HAZOP's behoren dan ook tot onderdeel van de functie. Geen dag is hetzelfde!

Over de functie

Binnen het marktsegment Electronics maak je deel uit van een of meerdere projectteams. In het begin word je onder leiding van ervaren collega's alle ins en outs van het vakgebied "zuivere bedrijfsstoffen", "GxP" en/of "commissioning" geleerd en verdiep je jezelf in aspecten van het projectmatig werken. Jouw werkzaamheden bestaan uit:

 • Bij grote projecten draag je bij aan het ontwerp van de technische infrastructuur;
 • Bij (kleinere) specifiekere projecten zal je de algehele installatie ontwerpen waarbij je op sommige punten ondersteund wordt vanuit andere vakgebieden (zoals b.v. regeltechniek);
 • Het opstellen van explosieveiligheid documenten en deelname aan HAZOP's;
 • Opstellen P&ID's en distributie layouts;
 • Tekstuele bijdragen leveren aan Concept en Basic Design;
 • Het meedenken met klanten, partners en onderaannemers omtrent o.a. distributieleidingen, gassen en chemie
 • Het opstellen/Input geven op Cause & Effect Matrices (samen met regeltechniek).

Het team en de projecten

Het team waar je in komt te werken is een gevarieerd team in zowel leeftijd, als ervaring, als werkgebied. Als proces engineer kun je ingezet worden omtrent commissioning van systemen, het maken van designs omtrent (duurzame) installatietechniek en het uitvoeren van testen (FAT, SAT) bij klanten. Onze afdeling clean technologie gaat meer samenwerken met onze collega's in o.a. Italië. Je werkt dus als proces engineer binnen Deerns samen met zowel Nederlandse collega's van verschillende divisies binnen Deerns, als buitenlandse collega's. Voor projecten in Italië worden wij geregeld gevraagd voor advies omtrent proces gerelateerde ontwerpen. Dit betekent dus ook regelmatig een werktrip naar Italië. Enkele voorbeeldprojecten:

 • Ontwerpen van nieuwe gebouwen ASML. Zij gebruiken proces gerelateerde zaken (denk aan clean utilities als CDA, XCDA, waterstof en stikstof van bepaalde kwaliteiten). Ook doe je haalbaarheidsstudie voor toepassing van waterstofgeneratoren op basis van elektrolyse en steam reforming.
 • TU Delft: Duurzame ontwerpen omtrent hergebruik Helium.
 • NXP: Nieuwe ultra puur water (UPW) installatie ontwerpen, commission en vrijgeven.
 • LFoundry (Italië): ontwerp van nieuw waterstof distributiesysteem.
 • Reactor Instituut Delft: Het Ontwerpen van een systeem om de hoeveelheid afvalwater te reduceren en de OPEX sterk te verlagen.

Job requirements

Dit ben jij

Voor deze functie zijn we op zoek naar mensen met een afgerond proces-technische bachelor opleiding waarbij een duidelijke affiniteit is met chemie en bij voorkeur ook met milieu en veiligheid. Zowel starters als ervaren technici mogen solliciteren. Affiniteit met ons werkveld, een stevige technische basis en flexibiliteit zijn belangrijk. Een samenwerkings- en klantgerichte instelling en een zelfstandige, initiatiefrijke houding zijn een must. Goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden zijn nodig om in- en extern een goede gesprekspartner te zijn.

Hoe groei je door?

Hoe groei je door? Loopbaanontwikkeling wordt binnen Deerns gestimuleerd. Je kunt je ontwikkelen in de hele breedte van het adviseurschap of richting projectmanagement. Het is maar net waar je kwaliteiten liggen en je ambitie naar uit gaat. De rol die bij je past is altijd te vinden! De benodigde opleidingen en trainingen om door te kunnen groeien en de ondersteuning van collega's zijn voor ons vanzelfsprekend. Belangrijk is dat je zelf je loopbaan richting geeft, wij ondersteunen je graag.

Dit bieden wij

 • Een functie van 32-40 uur per week met een bijpassend salaris.
 • Uitdagende projecten voor toonaangevende opdrachtgevers in omgeving in Nederland (omgeving Eindhoven) en internationaal.
 • Een werkomgeving waarin innovatie en duurzaamheid dagelijks in de praktijk worden gebracht.
 • Aandacht voor jouw eigen ontwikkeling en vitaliteit met ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, fiets- en sportregelingen, flexibele werkuren, 32 vakantiedagen en mogelijkheid tot aankopen van extra dagen.
 • Bij Deerns werken we hybride. Dat houdt in dat je de mogelijkheid hebt om een aantal dagen vanuit huis te werken afgewisseld met een aantal dagen op kantoor.
 • Een team waar samenwerking en collegialiteit voorop staan en waar we informeel met elkaar omgaan.
 • Duurzaamheid zit in onze genen. Dit uit zich bijvoorbeeld in een mobiliteitsbeleid waar gezondheid en duurzaamheid voorop staan. Veel van onze kantoren liggen bij OV-knooppunten, fietsen wordt aangemoedigd en je reiskosten worden 100% vergoed op basis van OV.

Over Deerns

Als marktleider met de focus op gebouwen richten we ons op de volgende marktsegmenten:

 • Vastgoed, Onderwijs & Cultuur: kantoren, musea, theaters, scholen en sportaccommodaties
 • Gezondheidszorg: ziekenhuizen en verpleeghuizen
 • Luchthavens
 • Electronics: laboratoria en cleanrooms
 • Datacenters

Binnen deze marktsegmenten hebben wij een aantal expertises op het gebied van logistiek binnen gebouwen, veiligheid, beveiliging, communicatienetwerken, audiovisuele installaties, bouwfysica, energie, werktuigbouwkundige installaties waaronder zuivere bedrijfsstoffen, elektrotechnische installaties en gebouw-automatisering.

Contact

Heb je vragen na het lezen van deze vacature? Neem dan contact op met Maarten Borgmeijer (Corporate Recruiter) via +31 6 27 85 10 16. Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Erik Renkens (Unit director) via +31 6 29 22 27 31. Ben je direct overtuigd en wil je reageren? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton en ontvang binnen 3 werkdagen een reactie.

or