Skip to content

Adviseur Duurzaamheid & Energietransitie

Den Haag, Zuid-Holland, NetherlandsBuilding Physics

Job description

De uitdaging 

Zoek jij een uitdagende functie bij een advies- en ingenieursbureau dat groot genoeg is om op topniveau te kunnen werken en overzichtelijk genoeg is om je thuis te voelen? In verband met uitbreiding van onze afdeling Duurzaamheid & Energie zijn we op zoek naar een Adviseur energietransitie. Als Adviseur draag je samen met een team specialisten de eindverantwoordelijkheid over meerdere duurzaamheidsprojecten en houd je je bezig met de ontwikkeling en uitbreiding van het team energie en duurzaamheid. Je draagt bij aan de mooiste en meest complexe projecten in Nederland: van monumentale theaters, tot high-end kantoorgebouwen en ziekenhuizen. In al deze projecten is er behoefte aan specialistische kennis op het gebied van energie en duurzaamheid. Van het bepalen van de duurzaamheidstrategie van opdrachtgevers tot het leggen van verbinding tussen opdrachtgevers en de interne organisatie:, jij bent de adviseur die in staat is om behoeften van een klant te achterhalen en te vertalen naar een passend advies.


Over de functie 

Je bent een adviseur met een sterke focus op het op- en uitbouwen van klantrelaties en het verwerven van nieuwe projecten. In verband met de dynamische omgeving waarin je gaat werken ben je in staat om snel te schakelen en flexibel om te gaan met veranderende klantvragen. Je gaat jouw kennis en vaardigheden inzetten om projecten te leiden en telkens de diensten op het gebied van energie en duurzaamheid te innoveren. Door jouw technische achtergrond en ruime ervaring in complexe installatietechnische projecten kijk je over de grenzen van de energietechniek heen en zoek je de verbinding met andere ontwerpdisciplines. Je kunt opdrachtgevers op inhoud te woord staan en bent in staat om de verbinding te leggen tussen opdrachtgever en de interne organisatie. Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • Het verder uitbreiden en ontwikkelen van de klantportefuille en het team;
 • Het zorgen van verbinding tussen de opdrachtgever en de interne organisatie;
 • Het behartigen van de belangen van de opdrachtgever in een project: van commercieel inzicht geven tot het bewaken van beleidsmatige uitgangspunten;
 • Het hoogwaardig adviseren van opdrachtgevers op het gebied van energie en duurzaamheid;
 • Het aansturen van het projectteam zodat de projecten conform klantspecificaties worden afgerond.


De projecten waarmee je bijdraagt aan een duurzame wereld 

Samen met een team van specialisten werk je voor toonaangevende klanten in Nederland en Internationaal, de gemene deler bij deze projecten is dat er behoefte is aan specialistische kennis en advies op gebied van Energie & Duurzaamheid. In deze functie draag je met jouw kennis en vaardigheden bij aan het creëren van de meest duurzame oplossingen. Enkele voorbeeldprojecten:

 • Energietransitie van bestaande grote kantoorcomplexen, zoals WTC in Amsterdam;
 • Energieneutrale en circulaire kantoor- en laboratoriumgebouwen;
 • Circulaire renovatie van monumentaal rijksvastgoed vastgoed;
 • Roadmap CO2 voor ziekenhuizen en grote campussen zoals TU-Delft.


Het team en de projecten

Je gaat werken in een informele collegiale setting waarbij vertrouwen en leren van elkaar voorop staan. We werken in het energie en duurzaamheidsteam met LEAN systematieken zoals daily stands en innovatie stands. Je kunt zelf in grote lijnen de balans kunt bepalen tussen het werken vanuit huis of op een van onze kantoren. In veel van onze projecten werk je samen met collega’s van verschillende afdelingen op het gebied van installatietechniek, bouwfysica en brandveiligheid. De uitdaging die we bieden is breed en bestaat uit het onderhouden en uitbouwen van de klantcontacten gecombineerd met het leiden van een team van gemotiveerde technici en ontwerpers en het inschakelen van de juiste specialisten, die ruim vertegenwoordigd zijn binnen Deerns. Er is uitzonderlijk veel kennis en ervaring binnen de afdelingen waardoor je kennis op doet van meerdere expertisegebieden. We hopen dat je straks, net zoals wij, trots kunt vertellen over de bijdragen we als Deerns leveren aan een groot scala van uiteenlopende projecten.


Over Deerns

Deerns is als onafhankelijk ingenieursbureau gespecialiseerd in advies, ontwerp en uitvoeringsbegeleiding op het vlak van installatietechniek, bouwfysica, energievoorziening en duurzaamheid. Onze expertises dragen bij aan duurzame, intelligente en toekomstbestendige gebouwen die de processen van onze opdrachtgevers optimaal ondersteunen. We zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de installaties en het realiseren van een goed comfort en een prettig klimaat in de meest uiteenlopende gebouwen; van kantoren, tot luchthavens en van ziekenhuizen tot datacenters. Benieuwd naar de verhalen van onze collega’s, klik dan hier.

Job requirements

Dit bieden wij

 • Een functie van 32-40 uur per week.
 • Uitdagende projecten voor toonaangevende opdrachtgevers..
 • Een werkomgeving waarin innovatie en duurzaamheid dagelijks in de praktijk worden gebracht.
 • Aandacht voor jouw eigen ontwikkeling en vitaliteit met ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, fiets- en sportregelingen, flexibele werkuren, 32 vakantiedagen en mogelijkheid tot aankopen van extra dagen.
 • Een team waar samenwerking en collegialiteit voorop staan en waar we informeel met elkaar omgaan.
 • Duurzaamheid zit in onze genen. Dit uit zich bijvoorbeeld in een mobiliteitsbeleid waar gezondheid en duurzaamheid voorop staan. Veel van onze kantoren liggen bij OV-knooppunten, fietsen wordt aangemoedigd en je reiskosten worden 100% vergoed op basis van OV.

Contact

Heb je vragen na het lezen van deze vacature? Neem dan contact op met Maarten Borgmeijer (Corporate Recruiter) via +31 6 27 85 10 16. Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Pieter Schepman  (Manager) via +31 6 43 99 08 51. Ben je direct overtuigd en wil je reageren? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton en ontvang binnen 3 werkdagen een reactie. Acquisitie naar aanleiding van de vacatures op onze website wordt niet op prijs gesteld. Cv's en/of voorstellen die ongevraagd aan ons worden ge-e-maild worden niet in behandeling genomen!

or